Wanneer je al eens in New-York geweest bent weet je dat de original cheesecake daar echt lekkerder is dan in Nederland. De traditionele american cheesecake wordt op een speciale manier bereid. Met dit recept maak je eenvoudig een cheesecake die smaakt alsof je in New-York bent. Het is belangrijk om strikt het recept te volgen om een heerlijke cheesecake te maken in de New-York style. 

 

Ingrediënten:

1 1/2 cups bloem
1/3 cup witte suiker
1 eieren, geslagen
1/2 cup licht gesmolten
2 1/2 pond roomkaas
1 3/4 cup witte suiker
3 eetlepels bloem
5 eieren
2 eidooiers
1/4 cup volle slagroom

 

Stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Bestrijk een springvorm van ongeveer 25 centimeter met olie of boter. Wanneer je geen springvorm hebt zou je ook een normale pan kunnen gebruiken.
  2. Om de bodem te maken meng je 1 1/2 cup bloem, 1/3 cup suiker, 1 ei en 1/2 cup boter of margarine. Verspreid het mengsel tot de randen van het bakblik. Prik overal gaatjes in het deeg met een vork en bak 15 minuten op 200 graden. Haal de springvorm uit de oven en laat dit rustig afkoelen.
  3. Verhoog de oventemperatuur naar 245 graden. Meng in een grote kom roomkaas, 1 3/4 cup suiker, 3 eetlepels bloem, 5 eieren, de eidooiers en meng grondig. Voeg hierna de room toe en meng tot het geheel tot het glad is.
  4. Giet de mengsel over de bodem en bak gedurende 10 minuten op 245 graden. Verlaag de temperatuur naar 95 graden en bak nog een uur. Schakel de oven uit, maar laat de cake nog een uur staan. Maak je geen zorgen als het in het midden een beetje wankel lijkt.
  5. Haal de cheesecake uit de oven en laat deze een hele avond afkoelen. Dit is absoluut noodzakelijk! De volgende dag kun je de cheesecake serveren en eventueel decoreren met fruit of andere zoetigheden. Geniet van de lekkere New-York style cheesecake.

    Zo maak je eenvoudig de New-York cheesecake. Overheerlijk met een vleugje echte amerikaanse smaak. Ben je niet zo van het zelf bakken? Dan kun je natuurlijk ook een taart bestellen en deze bij jou thuis laten bezorgen. Heb je zin in een andere taart die vergelijkbaar is? Kies dan voor een monchoutaart. Ook een monchoutaart bestellen doe je eenvoudig online.