Een gietvloer in de keuken is erg trendy. Een dergelijke vloer is ook heel praktisch en uiterst geschikt voor de keuken. Eens je vloer er ligt, heb je deze voor heel wat jaren! Kies daarom van bij het begin de juiste vloer. Er zijn diverse mogelijkheden bij de keuze van een gietvloer. Wij geven jou hier alvast een paar tips om je op weg te helpen.

Verschillende soorten opbouw

Gietvloeren bestaan in diverse uitvoeringen. Het verschil zit vooral bij de opbouw van de lagen waaruit de vloer bestaat. De prijs hangt ook af van de ondergrond waarop de vloer gelegd wordt. Voor sommige vloeren moet de oude vloer er eerst uit. Ander kunnen gewoon op om het even welke ondergrond gelegd worden, zelfs op een houten vloer bijvoorbeeld. Vraag daarom goed advies aan een professioneel installateur. Zij bekijken met jou het hele project van bij het begin en geven je uitgebreid raad.

Waarom kiezen voor een gietvloer in de keuken?

Gietvloeren zijn naadloos en laten de ruimte groter lijken. Een gietvloer bestaat uit polyurethaan. Dit is een zeer sterke kunststof die slijtvast en kleurecht is. Bovendien kun je kiezen uit ontelbare kleuren, zodat je je vloer volledig kunt afstemmen op de stijl van je keuken. Als je wilt, kun je de vloer slipvrij laten afwerken. Hierdoor verminder je de kans op uitglijden. De vloer voelt aangenaam aan en is veel minder koud dan keramische tegels. Op die manier kunnen de kinderen zorgeloos spelen op de vloer.

Hoe onderhoud je een gietvloer?

Gietvloeren zijn heel makkelijk in onderhoud. Ze zijn voorzien van een stof- en vochtwerende laag. Voor het dagdagelijks onderhoud ga je er regelmatig over met een vochtig doek. Meer hoef je niet te doen. Als je vloer toch doffe plekken zou vertonen, kun je met een aangepast product je vloer weer een opfrissing geven. Moest je toch een ongeluk hebben en je vloer is beschadigd, dan maakt een professionele firma jouw vloer terug als nieuw.