Hey allemaal, Tineke hier. Zoals jullie weten ben ik al ruim een decennium vegan. Helaas in de loop der jaren heb ik me ietwat te veel te goed gedaan aan vegan lekkernijen. Ja die bestaan echt. Enfin, ik ben op moment van schrijven zo een twintig kilo te zwaar. Mijn doel voor 2018 – 2019 is dus om 10 tot 20 kilo af te vallen.

Kilo’s kwijtraken

Ik ging dus al snel op zoek naar een maaltijdvervanger. Een vriendin van mij heeft enorm veel succes daarmee geboekt namelijk en haar succes inspireert mij enorm. Maar mijn vriendin is geen vegan en haar merk shake bevat koemelk wei dus daar zat ik niet echt op te wachten.

Superfoods

Ik ging dus zoeken op het web en kwam al snel de naam Be-Slank tegen. Zij hebben een kwalitatieve plantaardige maaltijdvervanger te koop. Zo gebruiken ze superfoods zoals de Maqui bes en ook good old boerenkool. De shake bevat geen onnodige toegevoegde suikers, geen gluten en ook geen lactose. Geen zooi dus. Ik ben niet alleen vegan ik houd ook niet van kunstmatige zooi.

Voedingsstoffen

Maar eigenlijk zit alles wel in deze shake. Linzen voor de eiwit. Zonnebloempitten voor de omega 3 en 6 en het goede vet. En ginseng wortel wat helpt voor de weerstand. Het is dus niet louter een afval shake of een dieet shake, het is ook een health drink. Want je lichaam heeft voedingsstoffen hard nodig ook wanneer je afvalt. Je voelt je al beroerd wanneer je al je favoriete snacks moet laten staan, maar als je lichaam dan ook nog essentiële mineralen en anti-oxidanten en noem het maar op tekort komt, dan wordt het leven helemaal een hel!

Heerlijke smaak

Ondanks al die gezonde ingrediënten zoals boerenkool en ginseng die op zichzelf misschien niet zo lekker smaken, smaken deze dieet shakes heerlijk. Ik kijk er echt naar uit. Het is een verwen momentje voor mezelf bijna! Zo lekker vind ik ze. Met name de smaken aardbei en forest fruit kan ik aanbevelen. Maar ook heb ik een zwak voor banaan, altijd al zo geweest en deze banaan variant is echt om van te genieten. Zie hier alle plantaardige maaltijdshakes smaken.

Betaalbaar

De shakes zijn ook goed betaalbaar niet duur. Zeker niet als je weet wat voor hoogwaardige ingrediënten gebruikt worden. Ik heb geen honger. Op moment van schrijven heb ik gewoon ontbijt gegeten, in de middag een maaltijdvervanger van Be-Slank en nog steeds geen honger. Hoe fijn is dat.