Een lekkende kraan kan voor veel problemen zorgen en daarom is het verstandig om dit probleem op te lossen. Ook al lijkt het niet altijd zo’n groot probleem, het kan wel een groot probleem worden. Lees in dit blog hoe jij het probleem het beste kan oplossen.

Is een lekkende kraan erg?

Het komt eigenlijk best vaak voor dat mensen in huis last hebben van een lekkende kraan. Vaak lijkt dit niet zo’n groot probleem maar eigenlijk moet dit wel direct verholpen worden. Het kost je namelijk erg veel water en het kan ook nog eens voor schade zorgen. Het is ook nog eens erg vervelend om elke keer dat gedruppel aan te horen. Het is daarom verstandig om het probleem direct te verhelpen.

Een lekkende kraan zelf oplossen

Wanneer je last hebt van een lekkende kraan in huis kan je het probleem vaak wel zelf oplossen. Als je er wat meer verstand van hebt is het natuurlijk geen probleem om dit op te lossen. Wanneer je hier helemaal geen verstand van hebt is het natuurlijk een stuk lastiger en daarom is het wel fijn dat je een stappenplan kan volgen.

Stap 1: Als eerste stap moet je de knop van de kraan loskoppelen. Natuurlijk is het eerst verstandig om de hoofdkraan dicht te draaien en vervolgens de knop van de kraan te draaien.

Stap 2: Controleer vervolgens het kraanleertje in het kraanhuis. Je draait eerst de sierhuls los en schroeft het binnenwerk uit de kraan. Vervolgens controleer je of het leertje in het kraanhuis nog heel is.

Stap 3: Vervolgens verwijder je de kalkaanslag. Wanneer dit schoon is kan je weer een nieuw kraanleertje erin zetten.

Stap 4: Ook een nieuwe pakking in het kraanhuis is onmisbaar. Het wordt ook wel een rubbering of een dichtingsring genoemd.

Stap 5: Vervolgens wanneer je alles weer hebt aangesloten op de juiste manier kan je weer de hoofdkraan aanzetten en kijken of de kraan niet meer lekt.

Het probleem niet verholpen?

Heb je alle stappen gevolgd en is het probleem nog steeds niet verholpen? Dan is het verstandig om een loodgieter te bellen. Zij kunnen het probleem vaak snel en makkelijk verhelpen omdat ze precies weten wat ze moeten doen.