Word het een keer tijd voor een nieuwe inrichting in je woonkamer en kan je woonkamer wel een keer wat gezelligheid gebruiken? Dan is het zeker belangrijk dat je op de hoogte bent van de interieurtrends van nu en weet waar je rekening mee moet houden. Je leest er meer over hieronder.

Wat zijn de interieurtrends van 2019?

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende interieurtrends en niet alle trends zijn natuurlijk naar jouw smaak. Maar wanneer dat wel het geval is kan je deze zeker toepassen in jouw woonkamer. Hieronder vind je een aantal interieurtrends en tips hoe je deze het beste kan toepassen.

Ronde vormen: Eén van de trends van 2019 zijn ronde vormen. Je moet hierbij vooral denken aan ronde meubels. Dit kan een mooie ronde salontafel zijn of een mooie ronde eettafel. Wat natuurlijk ook niet vergeten mag worden is een ronde lamp. Deze ronde lamp kan mooi aan het plafond worden gehangen. Wanneer je deze op een specifieke plek wilt hebben hangen en hier nog geen aansluiting aanwezig is, kan je altijd een elektricien vragen om de lamp op te hangen.

Natuurlijke materialen: Wat je ook erg veel ziet dit jaar zijn natuurlijke materialen. Je moet hierbij denken aan mooie wittinten maar ook verschillende houtsoorten. Wat een voordeel is van deze trend is dat het erg duurzaam is.

Honing kleur/Goud: De kleur die je veel ziet terugkomen is een honingkleur of een goud kleur. Deze worden in veel woonkamers gecombineerd met andere verschillende kleuren.  Beide kleuren wil je natuurlijk tot hun recht laten komen, maar het is wel belangrijk dat je ze niet te veel gebruikt. Met goud kan het bijvoorbeeld al snel te veel worden en dat is natuurlijk iets wat je niet graag wilt.

Plaats een dimmer in je huis

Wanneer je jouw huis aan het verbouwen bent en je plaatst ook nieuwe verlichting in je huis, dan kan je eigenlijk direct een dimmer plaatsen. Wanneer je een dimmer in huis hebt merk je direct dat er veel meer gezelligheid is. Wanneer je namelijk zelf kan bepalen of het licht fel of gedimd moet zijn, wordt het een stuk gezelliger in huis!