De zoete aardappel erg populair. Het is gezond, en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. In deze blog vind je een heerlijk recept met linzen en spinazie. Wil jij nou vaker plantaardig eten zonder dierlijke producten? Maar geen zin in gedoe met boodschappen doen en koken? Kies dan voor gezonde vegan maaltijden aan huis. Bij steeds meer leveranciers kan je wekelijks gezonde, lekkere en 100% vegan gerechten bij je thuis laten bezorgen.

 

De oorsprong van de zoete aardappel

De zoete aardappel komt van oorsprong uit Mexico. Het is een knolvormige

wortel met een lichtgele or purperrode kleur Officieel is de zoete aardappel een groente.

 

Zoete aardappels zijn smakelijk en heel gezond.

De laatste jaren is de zoete aardappel in Nederland (ook wel zoete bataat genoemd)

aan een sterke opmars bezig. Waar de zoete aardappel eerst nog alleen in natuurwinkels verkocht werd, is hij nu gewoon verkrijgbaar in iedere supermarkt.In de Nederland zien we vaak de oranje of witte zoete aardappel. Net als van de ‘gewone’ aardappel zijn er vele soorten,  ze zijn niet alleen erg

voedzaam, je kunt er ook eindeloos mee variëren. De zoete aardappel bevat net iets meer vitaminen en mineralen, zoals betacaroteen (ook wel bekend als provitamine a), calcium en vitamine C dan de gewone aardappel. Betacaroteen zijn o.a. belangrijk voor een goede weerstand en een goed gezichtsvermogen.

Benodigdheden voor de Curry met zoete aardappel (voor 2 personen)

 

Bereidingstijd:  30 minuten

 

 

  • 2 grote zoete aardappels
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram gare linzen
  • 200 gram rijst
  • 1 pakje kokosmelk 250 ml
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm geraspte gember
  • 2 theelepels garam massala
  • 1 pakje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel kerrie
  • Flinke hand verse koriander
  • Sap van een hele limoen
  • 1 theelepel komijn
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

 

  1. Kook de rijst volgens de verpakking, schil de zoete aardappels en snij deze in kleine stukjes
  2. Doe deze in een pan met een scheut water samen met de in stukjes gesneden knoflook en gember
  3. Verwarm het geheel 5 minuten en roer het constant door op middelhoog vuur
  4. Doe de kruiden erbij en bak dit kort mee
  5. Voeg de tomatenblokje en de kokosmelk toe en laat het geheel een kwartiertje zachtjes pruttelen
  6. Roer het geheel af en toe goed door
  7. Voeg na een kwartier de spinazie en de linzen toe
  8. Wacht tot de spinazie is geslonken
  9. Doe het sap van de limoen erbij en breng de curry op smaak met peper en zout
  10. Garneer de curry vervolgens met nog wat verse koriander
  11. Verdeel de rijst in twee kommen doe daar de curry overheen