Niet alleen in verschillende winkels, maar ook in horecazaken wordt er gebruik gemaakt van een vleessnijmachine. Door gebruik te maken van een dergelijke machine wordt het in de praktijk dan ook mogelijk gemaakt om het lekkerste vlees op een fijne manier te snijden. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld prachtige vleesplankjes worden samengesteld die je gasten (of klanten) absoluut zullen weten te waarderen. In ieder geval, overweeg jij eveneens om tot het kopen van een vleesmachine over te gaan, maar kan je daarvoor nog wel wat extra tips en informatie gebruiken? Verdiep je dan zeker en vast even in de onderstaande informatie!

1. Hoe een elektrische snijmachine kopen? 

Voordat je over gaat tot het kopen van een bepaalde elektrische vleessnijmachine dien je er rekening mee te houden dat het soort machine in de praktijk steeds afhankelijk zal zijn van het soort vleeswaren die je moet snijden. Voor een aantal van deze vleeswaren geldt dan ook in de praktijk dat ze zeer fijn gesneden dienen te worden. Eveneens een belangrijke keuze die moet worden gemaakt heeft betrekking tot het blad waar gebruik van wordt gemaakt. Hierbij is het niet alleen van belang om stil te blijven staan bij de diameter, maar ook bij het materiaal waaruit ze is vervaardigd. Des te scherper en nauwkeuriger het mes is, des te sneller ook de snijsnelheid zal zijn. In ieder geval mag het nu al duidelijk zijn dat je voor het aanschaffen van een machine om vlees te snijden maar beter niet over één nacht ijs kan gaan. 

    1. Het schoonmaken van een vleessnijmachine 

Het kopen en gebruiken van een snijmachine is één ding. Het spreekt echter voor zich dat je ook stil zal willen blijven staan bij het schoonmaken van dit apparaat. Dat is ongelofelijk belangrijk omdat je enkel en alleen op die manier kan rekenen op de meest optimale hygiënische omstandigheden. Voor het schoonmaken van een vleessnijmachine moet je in de praktijk sowieso rekening houden met deze tips: 

 

  • Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat je begint met schoonmaken; 

  • Maak voor het schoonmaken gebruik van warm water met een half glas bleekmiddel; 

  • Eventueel kan er ook een desinfecterende spray worden gebruikt; 

 

Vergeet na het uitvoeren van de bovenstaande taken ook niet om de snijmachine vervolgens af te spoelen met heet water. Het is natuurlijk immers niet de bedoeling dat er nog restanten van het schoonmaakmiddel op de machine achterblijven wanneer je het vlees gaat snijden. Laat alles grondig drogen voordat je terug aan het werk te gaan met de machine. Door op deze manier je machine te onderhouden zal je kunnen vaststellen dat je er echt langdurig genot van zal ondervinden. Zo zal je investering pas echt renderen!

2. Een professionele snijmachine kopen voor in jouw horecazaak 

Ben je overtuigd van de interessante voordelen waar je op kan rekenen bij het kopen van een vleessnijmachine? Ben jij bovendien ook van plan om over te gaan tot het kopen van een dergelijke machine voor in jouw zaak? Dan is het altijd een goed idee om te kiezen voor een exemplaar van een gerenommeerd merk zoals bijvoorbeeld Diamond, Bartscher of Buffalo. Met deze vleessnijmachines kan je altijd rekenen op een geweldige kwaliteit en een uitstekende levensduur. Wacht dan ook niet langer en bestel vandaag nog jouw vleessnijmachine bij de groothandel voor de Horeca!