Iedereen die werkt in de tuin zal ongetwijfeld aan de slag gaan met gevaarlijke voorwerpen. Je wil natuurlijk niet dat die boom precies op jouw voeten valt. Daarom is het erg verstandig om werkschoenen te dragen op het moment dat jij werk in de tuin gaat uitvoeren. Voor het kopen van werkschoenen gelden verschillende voorschriften waar je goed naar kan kijken. Als je werkschoenen nodig hebt voor het uitvoeren van werk voor de baas, dan heb je deze veiligheidsvoorschriften waarschijnlijk wel doorgekregen. Voor wie dat niet heeft, vertel ik vandaag in mijn blog op Deplantaardigekeuken.nl alles over werkschoenen.

Werkschoenen hebben verschillende veiligheidsvoorschriften

In het algemeen geldt de regel dat je bij het aanschaffen van veiligheidsschoenen goed moet nadenken over het werk dat je gaat uitvoeren. Zo is het werk in de tuin leuk om te doen, maar moet je waarschijnlijk veel bukken en bewegen. Het kan dan een stuk handiger zijn om werkschoenen te dragen die niet helemaal over de achillespezen gaan. Wat natuurlijk ook kan voorkomen is dat je in de tuin veel in of bij het water werkt. Waterdichte werkschoenen lijken me dan wel het juiste idee. Voor werkschoenen heeft de overheid daarom veiligheidsklassen bedacht die voldoen aan een aantal eisen. Deze som ik hieronder op:

  • S1: Antistatisch met veiligheidsneus
  • S2: Hetzelfde als S1 én waterafstotend
  • S3: Hetzelfde als S2 én beschermde tussenzool en antislipprofiel
  • S4: Hetzelfde als S1, maar volledig waterdicht
  • S5: Hetzelfde als S4, met beschermende tussenzool en antislipprofiel

Waar kan je uit kiezen?

De keuze is reuze zeggen mensen wel eens, dat geldt zeker voor de aanschaf van werkschoenen. Er zijn een heel aantal merken beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor het merk Sika, Grisport, Emma, Sixton Peak en Redbrick. Deze merken beschikken over een hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de voorschriften wat bij de categorie hoort. Je bent met deze merken verzekerd van comfort tijdens het werken en je hoeft niet bang te zijn dat ze niet voldoen. Iedereen kan met een gerust hart aan het werk gaan op deze schoenen. Je zou bijna zeggen, kom maar op met die zware voorwerpen.

Ook voor vrouwen

Ook vrouwen hebben behoefte aan veilige schoenen. Omdat vrouwen vaak over kleinere voeten beschikken zijn er daarom kleinere varianten op de markt gebracht. Misschien kom je in je zoektocht nog wel een paar tegen met een leuk kleurtje, want daar houden vrouwen vaak van. Heb jij je favoriete paar al uitgekozen?