Een badkamer inrichten kan een lastige opgave zijn. Er zijn talloze opties waarvoor je kunt kiezen die allemaal zorgen voor een andere uitstraling. Bijvoorbeeld het kleurgebruik, verschillende soorten sanitair en het praktisch indelen van de badkamer. In dit artikel geven wij je een aantal tips mee zodat je moeiteloos de badkamer kunt inrichten. 

 

Ga voor frisse en lichte kleuren

De kleur van de badkamer zal de sfeer zeer bepalen. Als je voor lichte en frisse kleuren gaat dan zal de badkamer groter tonen. Vooral als je een kleine badkamer hebt is het verstandig om te werken met lichte kleuren en vooral wit. Hierdoor creëer je een ruimtelijk effect. Bovendien raak je minder snel uitgekeken op lichte neutrale kleuren. 

 

Glazen douchewand 

Heb je al nagedacht over hoe je de douche wilt afsluiten? Een tip van ons is om te kiezen voor een glazen douchewand. Glas is transparant en doorbreekt daardoor het design van de badkamer niet. Een douchecabine of scheidingswand zorgen ervoor dat de ruimte kleiner oogt en dat wil je natuurlijk niet! douchewanden van www.douche-concurrent.nl vind je via deze link. Als je niet zo’n fan bent van douchewanden kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een douchecabine van www.douche-concurrent.nl.

 

Kies voor grote tegels

Heb je te maken met een kleine badkamer? Kies dan voor grote tegels. Kleine tegels met veel voegen hebben namelijk een drukke uitstraling waardoor de badkamer snel kleiner zal ogen. Ga daarom voor grote tegels zonder motief. De badkamer krijgt er gelijk een vriendelijke, rustige en ruimtelijke uitstraling van. 

 

Verlichting 

Maak slim gebruik van de verlichting. Niet alleen daglicht speelt hierbij een rol maar ook kunstlicht. Door licht op de juiste manier in te zetten creëer je ook een ruimtelijk effect. Zorg ervoor dat alle plekken in de badkamer verlichting hebben zodat je geen donkere hoekjes hebt. Donkere hoekjes laat de badkamer juist kleiner lijken. Naast een lamp aan het plafond kun je kiezen om de spiegel te verlichten of ga voor verlichting in de douche. 

 

Opbergen 

Laat spullen niet los slingeren in de badkamer maar zorg ervoor dat er handige opberg manier aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een plankje aan de muur of mandjes waar jij je spullen in kwijt kunt. Door de spullen op te bergen ontstaat er geen chaos, maar een nette en rustige sfeer. 

 

Eyecatchers 

Een badkamer is best prijzig en daarom wil je het liefst dat deze jarenlang mee gaat. Houdt daarom de kleuren, kastjes en het sanitair zo rustig mogelijk. Sfeer kun je in je badkamer creëren door te kiezen voor kleurrijke handdoeken, plantjes of andere trendy eyecatchers.