Een avondje geen zin om te koken? Of heb je binnenkort een heerlijk relaxweekendje op de planning staan en ben je wel eens toe aan een lekkere afhaal- of bezorgmaaltijd? Dan hebben we goed nieuws! Doordat steeds meer mensen veganistisch eten is het aanbod bij lokale restaurants ook enorm gegroeid. Hierdoor is het ook voor veganisten steeds makkelijker geworden om restaurants open near me op te zoeken. Toch is de vegan lifestyle nog niet bij iedereen ingeburgerd. Hierdoor is het wel belangrijk om met enkele dingen rekening te houden. In dit artikel geven we enkele tips hoe jij als vegan alsnog van een lekkere makkelijke maaltijd kunt genieten. 

 

Veganistisch eten bestellen nog nooit zo gemakkelijk geweest! 

 

Wanneer je ervoor kiest om veganistisch te eten, schrap je zoveel mogelijke dierlijke producten uit je dieet. Hierbij geldt niet alleen dat je geen vlees of vis meer eet, maar vermijd je ook andere dierlijke producten. Denk bijvoorbeeld aan zuivel en honing. Hoewel veel mensen de vegan lifestyle nog steeds als een nieuwe trend beschouwen, zien we deze eigenlijk al heel wat eeuwen terug in allerlei verschillende bevolkingsgroepen. Denk bijvoorbeeld aan de boeddhisten die dit vanuit geloofsovertuiging eigenlijk al jaren doen. 

 

Het is natuurlijk wel zo dat tegenwoordig ook steeds meer andere bevolkingsgroepen dierlijke producten uit hun dieet schrappen. Alles om zowel onnodig dierenleed te besparen als de belasting op het milieu te verminderen. De grote populariteit van de vegan lifestyle heeft veel voordelen. Zo worden er steeds creatievere recepten bedacht. Vegan maaltijden zijn dan ook allesbehalve saai. Het aanbod is reuze. Bij vrijwel alle restaurants. Het is dan ook niet gek dat ook steeds meer vegans de vraag; ‘wat eten we vanavond via Butlon.com?,’ stellen. 

 

De enorme mogelijkheden 

 

Vrijwel alle restaurants bieden tegenwoordig ook vegan alternatieven aan. Hoewel veel mensen nog steeds geloven dat de vegan lifestyle ontzettend saai is, blijkt het eten juist enorm divers te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk stoofpotje vol met groenten? Of een simpele veganistische pasta? Zelfs voor ijs en pannenkoeken zijn er tegenwoordig veganistische alternatieven te vinden. Waar je ook zin in hebt, er is eigenlijk altijd wel een veganistische optie te vinden. Laat je dus niet weerhouden door jouw levenswijze, maar bekijk de verschillende mogelijkheden. Er is meer mogelijk dan je ooit had gedacht. 

 

Neem contact op met het restaurant 

 

Wil je snel online eten bestellen? Maar ben je nog niet overtuigd van de menukaart? Neem dan gerust contact op met het restaurant. Zeker wanneer je online wilt bestellen zal je merken dat de menukaart meestal niet geheel duidelijk weergeven welke ingrediënten er precies in een gerecht gebruikt worden. Door het restaurant te bellen of te mailen heb je direct antwoord op jouw vragen. Zo weet je zeker dat je niet onverhoopt toch dierlijke producten binnen zal krijgen. 

 

De meeste restaurants bieden tegenwoordig ook een speciaal kopje voor vegans en vegetariërs in hun menukaarten aan. Zo zie je duidelijk uit welke gerechten je kunt kiezen en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele verdwaalde ingrediënten. Wel zo prettig!