Tijdens de feestdagen wordt er niet alleen lekker gegeten, maar worden er ook cadeautjes gegeven en ontvangen. Dit is niet alleen voor kinderen een periode van blijdschap, maar ook voor de volwassenen. Zodoende probeer ik elk jaar mijn uiterste best te doen om voor iedereen een leuk en persoonlijk cadeau uit te zoeken. In deze blog geef ik een overzicht van de cadeaus die ik dit jaar heb overwogen.

Interieur

Het is altijd leuk om iets te geven dat in iemand huis past. Daarvoor moet je echter wel weten wat de smaak is van die persoon. Zo heb ik dit jaar een tafellamp op batterijen gekocht. Deze kan tijdens diners met familie of vrienden op tafel worden gezet en geeft een fijn sfeervol licht. Een ander cadeau dat toeziet op interieur is bijvoorbeeld het groot uit laten printen van een favoriete vakantiefoto van de desbetreffende persoon.

Hobby

Daarnaast is het natuurlijk leuk om iemand een cadeau te geven dat toeziet op zijn of haar hobby. Vindt iemand het bijvoorbeeld heel leuk om uren in de keuken te staan, dan is het misschien leuk om diegene een pastamaker of een vijzel cadeau te geven. Daarmee kan diegene verse gevulde pasta maken, verse spaghetti maken of eigen lasagnebladeren maken. Met een vijzel kunnen bijvoorbeeld curry pastes worden gemaakt. Houdt iemand heel erg van reizen, dan is het misschien leuk om iemand een mooi paspoorthoesje te geven. Kijkt iemand graag films, dan is het misschien leuk om een bioscoopbon cadeau te doen.

Verzorging

Cadeaus die toezien op de verzorging worden eigenlijk door iedereen wel omarmd. Zo zijn luchtjes een vaak gegeven cadeau, maar is het wel van belang de voorkeursgeuren van die persoon te kennen. Een douchepakket met een scrub, een douchefris en een bodylotion worden ook vaak gegeven. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om make-up te geven. Dit is echter vaak zo specifiek dat je meestal echt moet weten welk merk en welke lijn die persoon gebruikt. Een lippenstift of een mascara is in die zin vele malen makkelijker dan een foundation of een blush.

Activiteiten

Daarnaast is het natuurlijk leuk om iemand een activiteit cadeau te geven. Het leuke met een activiteit is dat er altijd wel iets te vinden is wat geschikt is voor die persoon. Kinderen zullen het bijvoorbeeld heel leuk vinden om een dag naar een pretpark te gaan. Mannen (en vrouwen) vinden het misschien leuk of te karten en te paintballen. En een artistiek persoon vindt een workshop misschien leuker.