Ieder bedrijf in ons land houdt jaarlijks één of meerdere bedrijfsfeestjes. Bij een wat kleiner bedrijf is de organisatie hiervan meestal in handen van de eigenaar. Gaat het om een groot bedrijf? Dan besteedt het bedrijf de organisatie soms uit aan een evenementenbureau. Heeft jouw bedrijf binnenkort ook een bedrijfsfeest op het programma staan? Dan wil je natuurlijk dat dit tot in de puntjes verloopt. Dat kan alleen met een goede voorbereiding. Omdat wij niet willen dat jouw bedrijfsfeest een lachertje wordt, lichten we hieronder vijf dingen uit die jij moet regelen voor een geslaagd feestje!

1. Inventariseer wie er komen
Voordat jij van alles gaat regelen, is het handig om in kaart te hebben wie er allemaal komen. Op deze manier weet jij zeker dat je straks niet te weinig (of veel te veel) hebt. Jij kunt alle medewerkers persoonlijk een uitnodiging per post sturen, maar bijvoorbeeld ook via de mail of de nieuwsbrief. Zorg er wel voor dat je van begin af aan een lijst bijhoudt met aan- en afmeldingen. Zo voorkom je dat jij straks iemand vergeet.

2. Zorg voor een leuke sfeer
Een bedrijfsfeest zonder sfeer is natuurlijk niet echt gezellig. Zorg daarom altijd voor een leuke aankleding. Hang bijvoorbeeld wat slingers op of hang iedere keer een ander thema aan het feest. Je zult zien dat het zo een stuk gezelliger wordt. Ook kan een beetje muziek geen kwaad op jouw bedrijfsfeest. Mag het best wat kosten? Dan kun je een dj of zanger inhuren. Is het budget beperkt? Zet dan een radio of laptop met muziek aan.

3. Een activiteit doen
Op een bedrijfsfeest kun jij lekker informeel kletsen met collega’s. Vaak komt er een drankje bij, waardoor iedereen een stuk losser is dan op de werkvloer. Om het feest voor iedereen leuk te houden, is een activiteit ook zeker een aanrader. Bedenk een quiz, laat collega’s spelletjes spelen of bedenk iets anders waar ze enige tijd zoet mee zijn. Dit is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor de band tussen jouw personeelsleden.

4. Zorg voor een maaltijd
Naast een drankje wordt er bij bedrijfsuitjes ook vaak voor een hapje gezorgd. Ook hier geldt weer dat jij talloze opties hebt. In de wintermaanden kies jij mogelijk voor een stamppotbuffet, maar dit is natuurlijk niets voor in de zomer. In de zomermaanden is een barbecue natuurlijk ideaal. Althans, als het weer het toelaat. Gelukkig kun jij een barbecue vaak nog op het laatste moment regelen. Je kunt zelf wat vlees kopen, maar er zijn ook bedrijven die de complete barbecue voor jou kunnen regelen. In dit laatste geval wordt de barbecue aan huis bezorgd. Jij hebt er zelf dus geen werk mee, maar weet wel zeker dat jij lekker te eten krijgt!

5. Een externe partij inschakelen
Komt er wat jou betreft toch echt te veel kijken bij het regelen van een bedrijfsfeest? Of is het personeelsbestand gewoonweg te groot? Dan kun je de organisatie van jouw bedrijfsfeest natuurlijk ook uitbesteden. In Nederland zijn er verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het organiseren van een bedrijfsfeest. Je betaalt hier vaak aanzienlijk voor, maar weet wel dat jouw bedrijfsfeest tot in de puntjes nauwkeurig wordt geregeld!